728 x 90
  • În Sport
  • 22 ianuarie 2024

Handbalistele gorjence, “școlite” în Norvegia: “Totul pleacă de la mentalitate, de la pregătire”

CSM Târgu Jiu a cedat și al treilea meci european disputat în Grupa D a EHF European League. Gorjencele au fost învinse în Norvegia, de echipa Sola HK.

Într-o partidă disputată la Stavanger, oaspetele au avut o galerie impresionantă, formată din români stabiliți în țările nordice. Publicul nu a putut compensa totuși lipsa de experiență a celor mai multe dintre jucătoarele noastre la acest nivel. Handbalistele CSM-ului nu au găsit soluții să opreasă atacurile nordicelor, iar la pauză s-a intrat cu diferență de 13 goluri, 23-10. În repriza secundă, vizitatoarele s-au prezentat mai bine. Alexandra Gavrilă a fost foarte precisă de la 7 metri și a terminat partida cu 8 goluri.

Florența Ilie a marcat de 5 ori, iar Ana Ciolan a avut 4 reușite. Spre deosebire de alte partide, poarta gorjencelor nu a funcționat. Ekaterina Dzhukeva a reușit șase parade, fiind singura din lot cu intervenții salvatoare. A fost a treia înfrângere în Grupa D, una în care celelalte echipe, Malaga, Motherson și Sola au câte patru puncte. Antrenorul Liviu Andrieș a recunoscut, după meciul din Norvegia, superioritatea celorlalte competitoare și a explicat cauzele eșecului.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu

Partida retur cu norvegiencele se va disputa sâmbătă, 3 februarie, de la ora 16.00.
SOLA HK – CSM TÂRGU JIU 40-29(23-10)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(6 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 8g, Andreea Mihart 1g, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru 2g, Florența Ilie 5g, Iuliia Andriichuk 2g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Mai multe știri