728 x 90

Spitalul Regional de Urgență Craiova, aproape de debutul lucrărilor

Spitalul Regional de Urgență Craiova, aproape de debutul lucrărilor

Spitalul Regional de Urgență Craiova -ce va deservi întreaga regiune a Olteniei- este tot mai aproape de deschiderea șantierelor de lucru.

Având în vedere complexitatea lucrării și suprafața construită desfășurată de peste 226.000 de metri pătrați, Spitalul Regional Craiova va fi cel mai mare dintre cele trei spitale regionale ale României.

Spitalul Regional de Urgență Craiova, aproape de debutul lucrărilor - 25 octombrie 2023 AccentNews.ro

”Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova este, începând de astăzi, mai aproape de debutul lucrărilor, după ce s-a finalizat proiectarea lui. Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate au prezentat modelul arhitectural 3D al viitorului spațiu spitalicesc. Este cel mai mare dintre cele trei spitale regionale, cu o suprafață construită desfășurată de 226.427 metri pătrați, peste jumătate din suprafața Palatului Parlamentului.  Datorită complexității investiției, aceasta a fost împărțită în mai multe pachete, urmând ca în 2024, să fie începute lucrările de construire. Clădirea principală va avea opt niveluri, subsol, demisol, parter, patru etaje și etaj tehnic și va dispune de un număr de 807 paturi, 19 săli de operație în Blocul operator central, 17 cabinete pentru imagistică medicală, 6 cabinete de intervenții endoscopice, 3 camere cardiologie intervențională, 12 camere cardiologie non-invazivă, 5 posturi hemodializă, dar și numeroase clinici și centre de specializări medicale”, a declarat primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu.

Mai multe știri