728 x 90
  • În Sport
  • 16 aprilie 2024

Câștigătorii reuniunii atletice de la Târgu-Jiu

Câștigătorii reuniunii atletice de la Târgu-Jiu

Stadionul ”Constantina Diță” din Târgu Jiu a găzduit sâmbătă, 13 aprilie, etapa finală a Campionatului Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin. Competiția a fost organizată de Federația Română de Atletism şi CSM Târgu Jiu.

Cursa de 10 000 de metri la feminin a fost câștigată de Mădălina Sârbu, de la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care s-a impus în 34:12.39. Pe locul secund a terminat Liliana Dragomir, de la CSU Arad și CSM Caransebeș, iar pe locul 3 a sosit reprezentanta clubului CSM Vaslui, Maria Bosînceanu, cu 35:41.58. La tineret, câștigătoare a fost tot Mădălina Sârbu, pe 2 a sosit Alexandra Hudea, de la CSS Mediaș-CSM București, iar pe 3 a terminat Iulia Mărginea, de la CSU Poli Timișoara.

În cursa masculină de 10.000 de metri titlul de campion național a revenit clujeanului Dragoș Luca Pop, de la LPS Cluj Napoca. Atletul din Ardeal a terminat cursa în 30:23.23. Pe locul 2 a sosit Dorin Andrei Rusu, de la CSM Deva, cu 30:44.43. Podiumul a fost completat de Rareș Miklos, de la CSM Sighișoara-CSM Cluj Napoca. La tineret, locul 1 a fost ocupat tot de Dragoș Pop, pe locul 2 a terminat Eric Daniel Rus, reperezentantul clubului CSM Deva, iar pe locul 3 a sosit Ciprian Costin, de la CSS Rădăuți.

”A fost o competiție reușită, ne bucurăm că am putut găzdui pe stadionul care poartă numele unei mari atlete, Constantina Diță, o competiție de nivel național. Sper să păstrăm această tradiție și să mai organizăm astfel de competiții de anvergură la Târgu Jiu”, a declarat Ion Bură, antrenor în cadrul secției de atletism de la CSM Târgu Jiu și director al concursului de sâmbătă.

Mai multe știri