728 x 90
  • În Sport
  • 21 iunie 2024

Baschet: Trei gorjeni au contribuit la câștigarea unui turneu internațional

Baschet: Trei gorjeni au contribuit la câștigarea unui turneu internațional

România U18 a câștigat turneul internațional Mastercard Rising Stars, organizat de Mastercard și Federația Română de Baschet la Cluj-Napoca. Gorjul are trei reprezentanți la națională: antrenorul Alexandru Gliga și jucătorii Mihnea Vlaicu de la Știința București și David Fîntînă de la U-BT CLuj Napoca.

În ultimul act al competiției, elevii antrenorilor Cătălin Stefănescu, Alexandru Gliga și Eugen Ilie au învins reprezentativa Greciei cu 72-59. România mai trecuse de eleni și în prima zi a turneului, 73-72, dar și de naționala statului Kosovo, 74-72. Singura echipă care a bătut România a fost Bulgaria, scor 68-71.
Denis Bădălău și Codruț Dinu au făcut parte din echipa ideală a competiției. Antrenorul Alexandru Gliga a declarat că tricolorii au evoluat peste așteptări în acest moment al pregătirii.

Alexandru Gliga, antrenor România U18

Pregătirea contină pentru România U18 care va disputa meciuri în țară și peste hotare.

Alexandru Gliga, antrenor România U18

Competiția continentală (FIBA U18 EuroBasket 2024 – Divizia B) este programată între 26 iulie și 4 august în capitala Macedoniei de Nord, Skopje. România este repartizată în Grupa A, alături de Slovacia, Muntenegru, Bulgaria și Țările de Jos. “Vulturii” își propun să termine în primele opt echipe.

Alexandru Gliga, antrenor România U18

Mai multe știri