728 x 90

CardioMed Craiova oferă servicii medicale de înaltă calitate în Oltenia

CardioMed Craiova oferă servicii medicale de înaltă calitate în Oltenia

Miercuri, 20 decembrie 2023 a avut loc inaugurarea Laboratorului de Angiografie și a celui de Imagistică prin Rezonanță Magnetică la CardioMed Craiova, prima și singura instituție medicală privată cu cardiologie intervențională din Oltenia. Laboratoarele dotate cu aparatură medicală de ultimă generație sunt rezultatul unui grant de cercetare realizat de CardioMed în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și vor oferi medicilor șansa de a realiza investigații amănunțite și exacte, crescând astfel calitatea serviciilor medicale pentru pacienți.

Echipamentele medicale, angiograful Philips Azurion 5 și aparatul de rezonanță magnetică Philips Ingenia Ambition X, reprezintă o evoluție majoră în tehnologia medicală, oferind examinări mai rapide și mai confortabile pentru pacienți, cu un impact semnificativ asupra calității îngrijirii medicale în regiunea noastră.

Fondat în 1998 de Prof. Univ. Dr. Constantin Militaru, CardioMed a început ca o afacere de familie, având la bază afinitatea pentru oameni și pentru sănătatea acestora. Cei doi fii ai săi, medicii Sebastian și Cristian Militaru au moștenit vocația și au continuat munca începută de tatăl lor. Astfel, CardioMed s-a dezvoltat constant, acum fiind cea mai mare clinică medicală privată cu profil cardiologic din Oltenia, cu o echipă de specialiști medicali de top. Dr. Cristian Militaru este medic cardiolog intervenționist cu studii de specialitate efectuate la „Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu” București, University of East Anglia din Marea Britanie și National Institute of Health, SUA, iar dr. Sebastian Militaru este singurul medic specializat pe imagistică cardiacă avansată din Oltenia, cu nivel 3 (maxim) ca Expert European, atât în rezonanță magnetică cardiacă, cât și în tomografie computerizată cardiacă (abilități dobândite prin stagii extensive de pregătire în Bruxelles, Belgia și Milano, Italia).

„De la fondarea CardioMed, ne-am dedicat creării unui centru medical care nu doar răspunde nevoilor pacienților, dar le și depășește așteptările. Din acest motiv am ales să formăm un parteneriat cu Philips România, pentru a pune la dispoziția pacienților din întreaga zonă echipamente medicale de ultimă generație, care să ofere diagnostice clare, rapide și exacte, pentru ca apoi să ne orientăm spre cele mai bune tratamente. Inaugurarea acestor două noi laboratoare reprezintă angajamentul nostru neclintit față de excelența în îngrijirea medicală și inovație”, Prof. Dr. Constantin Militaru. Sistemul de Terapie Ghidată prin Imagistică Azurion 5 include o gamă amplă de configurații pentru un spectru larg de proceduri ghidate imagistic. Acestea includ configurații pentru proceduri de rutină cu volum mare și configurații flexibile pentru proceduri avansate. Designul integrat al Azurion 5 permite controlul tuturor aplicațiilor relevante de pe un singur ecran tactil situat la masa de operație, facilitând decizii rapide și informate fără a compromite sterilitatea. Acesta poate ajuta la optimizarea actului medical, a performanței laboratorului și la furnizarea de îngrijire medicale de înaltă calitate pentru pacienți.

IRM Ingenia Ambition X eficientizează fluxurile de lucru și îngrijirea pacientului. Datorită tehnologiei de senzori inovatoare și a ghidajului în cameră, Ingenia Ambition permite efectuarea procedurilor cu minim de interacțiune cu sistemul, permițând astfel personalului medical să se concentreze mai mult asupra îngrijirii pacientului. Sistemul este echipat cu tehnologie revoluționară, efectuând imagini de o calitate fără egal prin utilizarea inteligenței artificiale. „La Philips, punem umărul la îmbunătățirea îngrijirii medicale prin inovație tehnologică de ultimă generație. Parteneriatul nostru cu CardioMed Craiova reprezintă angajamentul nostru față de sistemul medical din România și respectul pe care îl avem față de echipele mediale care fac diferența în diagnosticarea și tratarea a mii de pacienți. Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la o îngrijire medicală de calitate superioară și accesibilă pentru pacienții din regiune” – declară Șerban Isopescu, Health System Leader Philips.

Cele două laboratoare au fost deja puse în funcțiune, iar specialiștii CardioMed sunt pregătiți să răspundă nevoilor pacienților din regiune.

Mai multe știri