728 x 90

Vești bune pentru copiii din Fărcășești

Vești bune pentru elevii din comuna Fărcășești și părinții acestora. Unitățile de învățământ vor fi dotate cu materiale didactice, mobilier nou și echipamente IT, grație unui proiect european, câștigat de Primăria Fărcășești prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Valoarea proiectului se ridica la circa 300 de mii de lei.

Astfel, școlarii și preșcolarii din localitatea gorjeană vor avea mobilier și materiale didactice noi. S-a luat această decizie pentru a creste confortul copiiilor.
Din păcate, autoritățile locale nu mai au voie să facă nicio achiziție din bugetul local. Însă, pot continua procedurile pentru proiectele finanțate din alte surse, cum este, de altfel, și această investiție.

În toate unitățile de învățământ din localitate, vor fi cumpărate materiale didactice noi pentru un proces educațional de calitate și modern.

“Produsele achiziționate sunt necesare pentru implementarea proiectului care contribuie la îndeplinirea obiectivului specific al Componetei C15: Scopul proiectului constă în îmbunătățirea atât a cadrului fizic de derulare a actului educativ, dezvoltarea echipamentelor TIC din cadrul unităților școlare dar și la diversificarea materialelor didactice existente și care împreună vor eficientiza infrastructura educațională de pe plan local. Astfel, unitățile școlare de la nivelul comunei Fărcășești, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive”, potrivit autorităților locale.

Mai multe știri