728 x 90

Târgu Jiu: A fost deschis centrul de matematică mentală Soroban

Târgu Jiu: A fost deschis centrul de matematică mentală Soroban

Asociația Educație după Școală a deschis afterschool-ul și centrul de matematică mentală Soroban “Micul Artist” din Târgu Jiu. Inaugurarea a avut loc sâmbătă, în prezența unor oaspeți de seamă.

Soroban a devenit o metoda japoneză de calcul rapid, predată elevilor care învață matematică. Ea permite copiilor să înțeleagă mai bine cum se formează numerele și îi ajută să facă rapid calcule destul de complicate.Chiar dacă la început copiii învață să calculeze folosind numărătoarea, ulterior, ei vor putea face unele calcule mentale elaborate, cu numere mari. Inițativa deschiderii unui astfel de centru la Târgu Jiu a fost salutată de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, și de prorectorul Ştefan Ghimiși, de la Universitatea “Constantin Brâncuși”, care au vorbit despre investiția în generațiile viitoare.

Iulian Popescu, prefectul județului Gorj

Ştefan Ghimiși, prorector Universitatea “Constantin Brâncuși”

La eveniment a fost prezentă Yuki Nakatani, reprezentantă a școlii de matematică mentală Ishido din Japonia. Peste 300 de școli partenere se regăsesc în Japonia, Malaezia, Filipine, China, dar și pe continentul nostru.

Yuki Nakatani, reprezentant școala Ishido-shiki

Inițiatoarea proiectului, Florina Unguru, a explicat care este menirea lui în comunitate.

Florina Unguru, inițiator proiect

În viitorul centru vor avea acces copiii de la 5 la 14 ani. “Micul Artist” se află pe str. Unirii, Nr.26, în clădirea din curta rectoratului, vizavi de Parcul “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Mai multe știri