728 x 90

Sute de case, scoase la vânzare într-o comună din Gorj

Sute de case, scoase la vânzare într-o comună din Gorj

Peste 200 de case au fost scoase la vânzare în comuna gorjeană Stejari. Multe dintre acestea au fost puse pe piață încă din perioada pandemiei, însă numărul lor a crescut și după. Locuințele se vând cu sume cuprinse între 20.000 de lei și 30.000 de lei.

Primarul comunei Stejari, Robert Păiuși, a rămas surprins când a realizat cât de multe case au fost scoase la vânzare în comună. Acesta regretă faptul că nu a promovat mai mult comuna în perioada pandemiei, atunci când oamenii doreau să se retragă într-un loc liniștit, la țară.

„În perioada pandemiei, dacă ne mergea mintea, atât mie, cât și altor primari din comunele unde sunt scoase case la vânzare, să promovăm acest lucru, dar și comuna, sunt sigur că mai mult de jumătate dintre aceste case și-ar fi găsit proprietar. În acea perioadă mulți ar fi vrut să se mute la țară, decăt să stea închiși în apartamente”, a declarat primarul comunei Stejari, Robert Păiuși.

În localitate, există câteva exemple de cetățeni care, deși nu au avut nocio legătură cu zona, au cumpărat la Stejari o casă, cu banii câștigați în străinătate.

„Avem vreo cinci sau șase case cumpărate în sate de cetățeni care nu au avut niciodată legătură cu această comună. Le-a plăcut zona și cu banii câștigați în străinătate au cumpărat o casă unde vin și stau în perioada de vară, chiar și până toamna târziu. Casele se vând cu sume cuprinse între 20.000 și 30.000 de lei. Nu sunt scumpe și merită să locuiești la țară, la aer curat și liniște”, a mai declarat Păiuși.

Mai multe știri