728 x 90

Primarul și prefectul s-au contrat pe tema managementului de la “Elvira Godeanu”

Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, nu este îngrijorat de situația de la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”. Edilul i-a răspuns prefectului Iulian Popescu, care a declarat că instituția suferă de “hemoragie internă”.

Printr-o postare pe rețelele de socializare, Popescu s-a arătat îngrijorat de numărul actorilor care au părăsit teatrul, 15 la număr. Prefectul de Gorj crede că actualul management i-a făcut pe actori să-și caute un alt loc de muncă, iar acest “exod” este considerat nefiresc.

Iulian Popescu, prefectul județului Gorj

Primarul a explicat că unii dintre actori și-au depus demisia, iar altora le-au expirat contractele.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a declarat că nu înțelege consternarea prefectului, despre care spune că este influențat de consilierul său personal, Iani Gârbaciu, fost angajat al teatrului. Romanescu a mers mai departe, declarând că Iani Gârbaciu conducea de fapt instituția de cultură, ci nu Cosmin Brehuță. De altfel, după spusele primarului, fostul manager a încercat să-i lase această funcție, și în mod oficial, lui Gârbaciu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu

Pe de altă parte, Iulian Popescu a comparat-o pe Mariana Ghițulescu, actualul manager al teatrului, cu un antrenor de fotbal. Evident, în opinia lui, este vorba de un tehnician nepriceput.

Iulian Popescu, prefectul județului Gorj

Activitatea teatrului a fost suspendată în trecut pentru siguranță cetățenilor, deși instituției i s-a cântat prohodul, a adăugat Romanescu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu

Mai multe știri