728 x 90

”Poveste de Crăciun” la Rovinari

”Poveste de Crăciun” la Rovinari

Cele mai frumoase colinde românești au răsunat astăzi la Rovinari, în cadrul celei de-a II-a ediții a Concursului județean de colinde “Poveste de Crăciun”. Tabloul de poveste a fost completat de costumele tradiționale purtate cu atâta mândrie de cei mai mici dintre participanți.

”Poveste de Crăciun” la Rovinari - 20 decembrie 2023 AccentNews.ro

”Toți cei prezenți în Sala de Sport a orașului Rovinari au fost întâmpinați cu pâine și sare, dar și cu tradiționalii pițărăi. Manifestarea organizată de Școala Gimnazială Nr.3, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Rovinari, al Inspectoratului Școlar Județean, dar și al sponsorilor, a strâns peste 350 de participanți de la 17 școli din tot județul. Un lucru îmbucurător și lăudabil în același timp, iar cei implicați merită aprecieri depline pentru efortul de a duce mai departe tradițiile strămoșești”, a susținut primarul Robert Dorin Filip.

”Cu aceeași ocazie, cei mai iscusiți elevi de la Școala Gimnazială Nr.3 au confecționat o mulțime de ornamente de sezon, pe care le-au vândut în cadrul unui Târg de Crăciun. Banii obținuți vor fi folosiți pentru diverse cauze umanitare sau pentru achiziționarea de materiale și rechizite. Momentele trăite astăzi m-au emoționat profund, trezindu-mi amintiri de nedescris din copilăria petrecută la țară. Pentru asta le mulțumesc tuturor celor implicați, elevi, profesori și părinți. La final, toți participanții au primit cadouri din partea sponsorilor, cărora le mulțumesc ! Sărbători fericite tuturor!”, le-a urat primarul orașului Rovinari Robert Dorin Filip tuturor rovinărenilor și gorjenilor.

Mai multe știri