728 x 90

Pedală în Bănie – un succes de zile mari

Pedală în Bănie – un succes de zile mari

Peste 300 de concurenți au luat startul la ediția 2024 Pedală în Bănie. Printre ei a fost și atletul paralimpic Theodor Matican, care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Paris, de anul acesta.

A 5-a ediție a evenimentului Pedală în Bănie nu a dezamăgit, iar iubitorii de sport în natură s-au bucurat de trasee de MTB și alergare, și de peisajele din jurul poienii Palilula, județul Dolj.

Pedală în Bănie, powered by Ride Shop, a încheiat weekend-ul trecut cea de-a 5-a editie a evenimentului, cu 2 zile de concurs pentru pasionatii de MTB si alergare, dar si pentru cei mai mici reprezentanti ai celor două sporturi. Individual sau în familie, sportivii amatori sau profesioniști au avut o gamă variată de trasee, cu dificultate moderată, dar și ridicată.

Pedală în Bănie - un succes de zile mari - 18 iunie 2024 AccentNews.ro

Atmosfera a fost plină de energie și voie bună, iar la starturile curselor susținătorii și-au aplaudat favoriții care au concurat în probele:

15 iunie

  • 43 km MTB si E-Bike race
  • 21 km MTB
  • 3 km MTB Family

16 iunie

  • 21 km semimaraton Trail Run
  • 10 km Trail Run
  • 3 km Trail Run
  • 600 m Trail Run Family

După ce sâmbătă a dat startul probei MTB de 43 de km, Theodor Matican s-a alăturat duminică concurenților de la probele de Trail Run, concurând pe distanta de 3 km, într-un antrenament ușor pentru Olimpiada Paralimpică de la Paris de anul acesta. În plus, acesta a urcat pe podium, câștigând locul 3 și oferind un exemplu de motivație tuturor participanților.

Pedală în Bănie - un succes de zile mari - 18 iunie 2024 AccentNews.ro

După efortul depus pe trasee, concurenții s-au relaxat la o bine meritată porție de paste, s-au refăcut muscular cu ajutorul specialiștilor Kineto Plus Craiova și s-au bucurat de zonele special amenajate.

Ambele zile de concurs s-au încheiat cu premierea câștigătorilor și cu mult așteptatele tombole la care cei mai norocoși dintre participanți au plecat acasă cu abonamente de 1 lună la Stay Fit Gym, vouchere de cumpărături, pachete de igienizare orală și o bicicletă Pegas Cutezător.

Fondul de premiere din această ediție a fost peste 35 000 de lei, fiind asigurat de partenerii evenimentului Eclar, Farmacia de Detergent, Vodafone, Valrom, Exflor, Big Family, Stay Fit, Promenada Craiova, Enagic și Clinica Zâmbetul.

Cea de-a 5-a editie Pedală în Bănie a fost organizată de Ride Shop cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, al Primăriei Bucovăț, al Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj și al Asociației Ipsum, cărora li s-au alăturat partenerii: Ruris, Eclar, Farmacia de Detergent, Vodafone, Valrom, Exflor, Big Family, Băneasa, Stay Fit, Promenada Craiova, Julius Meinl, Enagic, Alt 12, Neko Mi Design, Clinica Zâmbetul și Autan, Federația Română de Ciclism, în calitate de susținator, Kiss FM, TVR Craiova, Gazeta de Sud ți Radio Sud, Accent TV și Radio Accent, Radio Nova Mix si Jurnalul Olteniei în calitate de parteneri media.

Fotografiile din ambele zile ale evenimentului pot fi accesate prin intermediul paginilor de Facebook si Instagram ale evenimentului.

Mai multe știri