728 x 90

Mânăstirea Turburea, cea mai mare din Oltenia

ComunaTurburea va avea una dintre cele mai mari mănăstiri din Oltenia. Lăcașul de cult va purta hramurile „Nașterea Maicii Domnului”, „Sf. Ioan Evanghelistul” și „Sf. Mare Mucenic Tecla”.

Deja se lucrează la construcția monahală, care va fi construită în satul Poiana, din comuna gorjeană Turburea, investiție ce ar urma să fie finalizată în câțiva ani. Proiectul prevede și construirea unui centru complex de tineret, cu diferite săli de ateliere și de sport, dar și un corp pentru chilii. Proiectul are o valoare de 50 de milioane de euro.

Acesta va mai conține o sală de mese cu capacitatea de 400-500 de persoane, două pavilioane de cazare (unul pentru băieți și unul pentru fete) cu o capacitate totală de 300 de persoane, dar și o sală de sport pentru 350 de persoane. Se va amenaja un spațiu de campare pentru 500 de persoane, 20 de căsuțe de lemn pentru cazare, dar și un spațiu dedicat atelierelor de pictură, cultură, olărit sau broderie. În centrul complexului va fi o biserică ortodoxă, cu o capacitate de 1.000 de persoane. Proiectul cuprinde și asfaltarea drumului de acces spre Castel, dar și o parcare.

Odată cu finalizarea acestei construcții primarul Ion Bîrcă își dorește să crească și numărul locurilor de muncă în localitate.

Mai multe știri