728 x 90

Islazul unei comune din Gorj, împădurit

Islazul unei comune din Gorj, împădurit

Islazul unei comune din județul Gorj va fi împădurit. Este vorba despre comuna Turburea. Pe 100 de hectare de teren pășunabil se vor planta stejari, tei și salcâmi. Banii pentru această investiție vin din fonduri europene.

Autoritățile din comuna Turburea au hotărât să renunțe la islazul comunal. Decizia a fost luată din cauza faptului că efectivele de animale au scăzut în ultima vreme, iar islazul s-a umplut de mărăcini.

„Este vorba de un proiect cu finanțare europeană care se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro. O să plantăm stejari tei și salcâmi. Mai intâi va trebui să defrișăm islazul pentru că acum este plin de mărăcini. Animale nu prea mai sunt. O să oprim 40 de hectare și pentru pășunat”, a declarat primarul comunei Turburea, Ion Bârcă.

Autoritățile își doresc să implementeze acest proiect cu angajații de la serviciul public.

„Nu o să contractez nicio firmă să plantez acești arbori, pentru că nu vreau să îmi bat joc de acești bani europeni. O să plantez cu oamenii de la Serviciul Public, o să primească și ei bani mai mulți, că o să le măresc salariile, vor face ore suplimentare. Mai bine îi ajut pe ei, decât să îmbogățesc firmele. Luăm și ceva utilaje și ne gospodărim aici pe plan local. Sper să finalizez cât mai repede acest proiect”, a mai declarat primarul din Turburea.

Valoarea proiectului este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Mai multe știri