728 x 90

”Digital Oltenia”- un eveniment susținut de ADR Sud-Vest Oltenia

”Digital Oltenia”- un eveniment susținut de ADR Sud-Vest Oltenia

ADR Sud-Vest Oltenia a organizat la Craiova evenimentul Digital Oltenia, care a reunit numeroși specialiști din zona de IT, dar și participanți din administrație și business, ce au discutat despre oportunitățile de finanțare pe fonduri europene în acest domeniu de activitate.

Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia Alexandru Stănescu a declarat că firmele și administrațiile publice locale și centrale trebuie să fie pregătite și receptive pentru implementarea unor astfel de proiecte care ar ușura semnificativ munca tuturor factorilor implicați și totodată va crește și gradul de transparență al activităților defășurate.

Astfel că prima ediție a evenimentului Digital Oltenia din Craiova, organizată de către ADR Sud-Vest Oltenia, în parteneriat cu Innes România, sub egida Rețelei Europene a Întreprinderilor – Enterprise Europe Network (EEN) a fost un real succes.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, tehnologia blockchain, competențele digitale avansate sau internetul lucrurilor au fost câteva dintre subiectele abordate de către experți specializați în domeniul digitalizării la nivel național, european și internațional.

”Evenimentul este dedicat mediului de afaceri din Regiunea S-V Oltenia și face parte dintr-o serie de evenimente pe care instituția noastră le va derula pentru a sprijini implementarea de proiecte pe fonduri europene. Începând din anul 2022, serviciile de digitalizare sustenabilitate și reziliență au o importanță deosebită în adaptarea la noile cerințe ale mediului de afaceri. Serviciile de digitalizare presupun evaluarea primară și a nevoilor de digitalizare din cadrul companiilor, intermedierea legăturilor cu furnizorii de transformare digitală, facilitarea accesului la bune practici și resurse și instrumente care să sprijine procesele de digitalizare, informări privind finanțări disponibile și proiecte de digitalizare, asigurarea cooperării factorilor de inovare. Bineînțeles că vom profita de ele și de oportunitățile create!”, a declarat Alexandru Stănescu

”Digital Oltenia”- un eveniment susținut de ADR Sud-Vest Oltenia - 8 iunie 2023 AccentNews.ro

Directorul General al ADR Sud-Vest Oltenia a mai adăugat, în sprijinul celor afirmate mai sus, că ”am dorit să evidențiem astăzi modul în care adoptarea tehnologiilor digitale în cadrul unei companii poate să ducă la creșterea competitivității și îmbunătățirea performanțelor. Indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al unei organizații, digitalizarea rămâne o condiție necesară pentru a putea face față provocărilor, fiind unul dintre cele mai vizibile fenomene ale ultimului deceniu”.

Cei care doresc informații suplimentare vizavi de oportunitățile de finanțare despre care s-a discutat la evenimentul ”Digital Oltenia” le pot afla de pe site-ul ADR Sud-Vest Oltenia sau chiar de la sediul instituției din Craiova, str. Aleea Teatrului, nr. 1.

Mai multe știri