728 x 90

De astăzi, 30 de noi autobuze electrice GRANTON circulă pe străzile Craiovei

De astăzi, 30 de noi autobuze electrice GRANTON circulă pe străzile Craiovei

Confortul craiovenilor este pe primul loc în noile autobuze electrice achiziționate de Primăria Craiovei.

Totodată și turiștii care vin în Cetatea Băniei se pot bucura de aceste investiții moderne din noile mijloace de transport care au început deja să circule pe străzile Craiovei.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a precizat că autobuzele sunt achiziționate din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană. ”De dimineață, am testat împreună cu directorul RAT, Marcel Tănăsescu, unul dintre cele  30 de autobuze electrice GRANTON, achiziționate de Primăria Craiova și finanțate din fonduri europene, care au intrat de astăzi pe traseele din oraș. Cu aceste 30 de noi autobuze, putem spune ca flota RAT este înnoită în proporție de peste 80%, urmând ca un nou set de autobuze să fie achiziționat, din fonduri PNRR”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

De astăzi, 30 de noi autobuze electrice GRANTON circulă pe străzile Craiovei - 24 august 2023 AccentNews.ro

Pe lângă aceste autobuze au mai fost achiziționate și 32 de stații electrice care să deservească această flotă auto. ”Noile mijloace de transport în comun au o lungime de 12 metri, o capacitate totală de 92 de călători, dintre care 29 pe scaune și o autonomie de peste 250 km. De asemenea, autobuzele sunt dotate cu rampă destinată accesului persoanelor cu dizabilități, sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video și sistem pentru internet gratuit Wi-Fi, dar și prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile. De asemenea, la viteză redusă, autobuzele avertizează sonor sosirea și plecarea din stație, respectând normele de avertizare sonoră pentru autovehiculele electrice. În cadrul proiectului, pe lângă cele 30 de autobuze electrice, au fost achiziționate și 32 de stații de încărcare, care au fost montate în curtea RAT Craiova” a precizat primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu.

Mai multe știri