728 x 90

Compania Națională de Investiții are în derulare sute de proiecte pentru construcția de noi creșe

Compania Națională de Investiții susține educația timpurie de calitate. În acest moment, sunt în derulare sute de proiecte pentru construcția de noi creșe, iar primele au intrat deja în cotidianul obișnuit al locului, părinții putând merge la muncă știind că minuții lor sunt pe mâini bune, în clădiri noi, sigure și moderne.  

Astfel, doar prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, acum există în lucru 153 de creșe cu finanțare aprobată. Dintre acestea, 36 sunt contractate proiecte de 412 milioane lei, aflându-se în diverse stadii de implementare. Alte 90, în valoare estimată de peste 1,4 miliarde lei se află în proceduri de achiziție, iar 27 urmează să fie transmise pentru demararea procedurii de achiziție publică, având o valoare avizată de peste 450 milioane lei.

Noile creșe trebuie să ofere cel puțin 10 metri pătrați de teren neconstruit pentru fiecare copil, destinați spațiului de joacă, iar necesarul de spațiu verde trebuie să fie de minim 20%, pe teren natural. Totodată, proiectele trebuie însoțite de avize de principiu privind asigurarea utilităților, inclusiv ISU.

Mai multe știri