728 x 90

Claudiu Manta, după ce Iordache a solicitat corpul de control la spital: “Nu e un subiect care trebuie politizat”

Claudiu Manta, după ce Iordache a solicitat corpul de control la spital: “Nu e un subiect care trebuie politizat”

Deputatul PSD Claudiu Manta crede că politicienii din județ nu sunt în măsură să analizeze activitatea cadrelor medicale. Replica vine după atacul liderului PNL Gorj, Ion Iordache, care consideră că Spitalul Județean din Târgu Jiu se confruntă cu serioase probleme de funcționare.

Iordache a cerut demisia tuturor oamenilor PSD Gorj, numiți de Mihai Weber în conducerea Spitalului Județean de Urgență. Senatorul liber le-a solicitat premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să trimită urgent corpul de control la unitatea medicală, pentru a face lumină în cazul femeii gravide care a fost operată de hernie.

Manta a declarat că este un atac josnic la managementul SJU Târgu Jiu. Social democratul i-a reamintit lui Iordache că s-au realizat investiții majore la spital: peste 20 de milioane de euro din fonduri europene și alte 30 de milioane de lei din bugetele locale și naționale.

Claudiu Manta, deputat PSD Gorj

Manta mai spune că managerul spitalului, Dumitru Vienescu, nu are nicio legătură cu PSD.

Claudiu Manta, deputat PSD Gorj

Cinci medici chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au anunțat că vor renunţa la gărzi, începând din luna septembrie, invocând lipsa susţinerii conducerii unităţii medicale faţă de medicul care a operat-o de hernie pe femeia care era, de fapt, însărcinată în nouă luni. Totodată, ei au reclamat condiţiile improprii în care se desfăşoară activitatea chirurgicală în spital.

Mai multe știri