728 x 90

Bilanțul performanțelor pe ultimii 10 ani ai managerului Cosmin Gîdea la CJAM Dolj

Bilanțul performanțelor pe ultimii 10 ani ai managerului Cosmin Gîdea la CJAM Dolj

Directorul Centrului Județean de Aparatură Medicală (CJAM) Dolj Cosmin Gîdea și-a prezentat bilanțul de activitate -din proprie inițiativă- pe ultimii zece ani de când a preluat conducerea instituției.

”Din momentul în care am preluat funcția de director la CJAM Dolj, principala provocare cu care ne-am confruntat ca echipă a fost nevoia de rămâne uniți și a ieși din criză.  În ultimii zece ani, am făcut o serie de pași extraordinari, nu doar pentru a repara problemele imediate ale instituției noastre, ci și pentru a construi o nouă bază pentru o creștere durabilă și susținută. Am dezghețat activitatea Centrului Județean de Aparatură Medicală, ne-am extins, am reușit să creăm noi locuri de muncă și să ne adaptăm unei piețe în permanentă  schimbare. Dar chiar dacă am făcut progrese, știm că drumul către standardele cele mai înalte rămâne lung și dificil. De asemenea, știm că un pas esențial în călătoria noastră este să controlăm cu atenție costurile într-o spirală a insuficienței de fonduri pentru domeniul sănătății publice. Astăzi, deși nu mă obligă nimeni, cred util de a rezuma, prin prezentul mesaj, acțiunile mele la conducerea Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj”, a explicat Cosmin Gîdea.

Extinderea portofoliului CJAM Dolj

Bilanțul performanțelor pe ultimii 10 ani ai managerului Cosmin Gîdea la CJAM Dolj - 7 noiembrie 2023 AccentNews.ro

Totodată, managerul CJAM Dolj a bifat și extinderea portofoliului de contracte în mai multe județe din România. ”În anul 2013 am preluat conducerea unei instituții pe care o cunoșteam mai bine ca oricine, având în vedere că am activat în majoritatea departamentelor Serviciului Tehnic: anestezie – terapie intensivă, bloc operator, sterilizare, explorări functionale, etc. Am plecat la drum când aria de activitate cuprindea 3 județe (Dolj, Gorj și Vâlcea), cu un portofoliu de 190 de contracte de prestări servicii, din care 11 spitale, restul reprezentând contracte de prestări servicii cu policlinici medicale, medicina de  familie și cabinete stomatologice. În 10 ani și 3 luni de activitate neîntreruptă, clădită pe dorință și determinare, împreună cu o echipă dedicată și dornică de afirmare, am reușit lucruri care păreau de neatins”, a precizat Gîdea.

Printre realizările instituției pe care o conduce se numără cele 46 de spitale pe care le deservește cu promptitudine și profesionalism. ”Am obținut autorizație emisă de către Agenția Națională a Dispozitivelor Medicale din România pentru aproape toate categoriile de dispozitive medicale. Din anul 2018 deținem și autorizația pentru construcția de instalații fluide medicale (oxigen, aer comprimat, vacuum). În acest an am atins cifra de 456 de contracte de prestări servicii, iar portofoliul nostru de client este alcătuit din 46 spitale, servicii județene de ambulanță, policlinici medicale, cabinete stomatologice, cabinete de medicina de familie, saloane de înfrumusețare, etc., etc.. În prezent activăm în 14 județe din România. Un salt spectaculos de dezvoltare!” a mai punctat Gîdea.

Privind spre viitor cu optimism și încredere

Bilanțul performanțelor pe ultimii 10 ani ai managerului Cosmin Gîdea la CJAM Dolj - 7 noiembrie 2023 AccentNews.ro

Directorul CJAM Dolj a adus în atenție și perioada grea din timpul pandemiei de Covid-19. ”În perioada pandemiei de coronavirus (2020-2022) am fost unitatea care a asigurat execuția retelor de gaz medical (oxigen, aer comprimat, vacuum) pentru spitalele suport covid desemnate de către Ministerul Sănătății. Printre exemple se numără Spitalul Victor Babeș Craiova, Spitalul Filantropia Craiova, Spitalul CF Craiova, Spitalul de Urgenta Caransebes, Spitalul Caritas Roșiori de Vede, etc”, a menționat Cosmin Gîdea.

Bilanțul performanțelor pe ultimii 10 ani ai managerului Cosmin Gîdea la CJAM Dolj - 7 noiembrie 2023 AccentNews.ro

Având în vedere toate aceste realizări, directorul CJAM Dolj s-a arătat extrem de optimist și încrezător pentru ce va urma în perioada următoare. ”Aceste schimbări trebuie să meargă mână în mână cu alte reforme și proiecte. Deoarece sistemul nostru de îngrijire a sănătății este atât de complex și medicina evoluează mereu, aplicăm pentru implementarea proiectelor europene (PNRR, Tranziție Justă) pentru  Digitalizarea CJAM Dolj. Având în vedere că avem nevoie de o modalitate de a evalua continuu modul în care putem elimina risipa, reduce costurile și îmbunătăți calitatea, intenționăm să fim parte la înființarea dispeceratului online, precum și la realizarea Centrului de Excelență în dispozitive medicale. Sperăm la mai multă stabilitate și un sistem de sănătate pe o bază financiară solidă. Iar cu actuala echipă pe care am onoarea să o conduc sunt convins că totul este posibil de realizat”, a conchis Cosmin Gîdea, managerul CJAM Dolj.

Mai multe știri