728 x 90

Avertizare de caniculă: Oltenia în săptămâna africană

Conform ultimelor rapoarte întocmite de Administrația Națională de Meteorologie, România va fi afectată de o creștere puternică a temperaturilor în următoarele zile, aceasta fiind caracterizată drept „săptămâna africană”.

În perioada 17 iunie – 1 iulie, vom asista la valori termice care vor continua să crească, făcând ca disconfortul termic să atingă niveluri deosebit de ridicate.

Marți, avertizările meteorologice de cod galben se vor extinde, afectând nu numai regiuni precum Muntenia și Oltenia, dar și sud-vestul țării, aducând temperaturi care pot depăși 35 de grade Celsius, cu posibile vârfuri de 37-38 de grade în sud.

Pentru a face față acestei perioade de căldură extremă, este indicat să urmăm câteva măsuri de protecție. Evitarea expunerii prelungite la soare între orele 10:00 și 18:00, hidratarea constantă cu apa, purtarea îmbrăcămintei lejere și de culoare deschisă, precum și folosirea cremelor de protecție solară, sunt doar câteva dintre sfaturile pe care specialiștii le recomandă pentru a preveni problemele majore de sănătate cauzate de caniculă.

Mai multe știri