728 x 90

Adolescentul de 16 ani, găsit mort în Jiu

Adolescentul de 16 ani, din Târgu Jiu, dat dispărut de familie în urmă cu trei zile, a fost găsit mort pe fundul Jiului, în zona Parcului Central. Salvamontiștii au folosit o dronă subacvatică pentru a-l găsi pe băiat. Acesta ar fi plecat de acasă după o ceartă cu mama sa.

„În noaptea de 21/22 noiembrie 2023, polițiștii gorjeni au fost sesizați cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ 3 ore, un minor, în vârstă de 16 ani, ar fi plecat voluntar de la domiciliul acestuia din municipiul Tg-Jiu și nu s-a mai întors.

De îndată, după sesizarea evenimentului, polițiștii aflați în teren au efectuat căutări pe raza municipiului Tg –Jiu, atât în proximitatea locuinței, cât și în parcuri și pe malul râului Jiu.

De asemenea, minorul a fost pus în urmărire națională de către polițiști.

La data de 24 noiembrie 2023, au fost continuate căutările, fiind constituită o echipă operativă formată din polițiști din cadrul I.P.J. Gorj și scafandri din cadrul Salvamont Gorj, care au efectuat căutări în albia râului Jiu prin folosirea unui dispozitiv de detecție a amprentei umane.

În urma activităților de căutare efectuate de organele abilitate, în după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2023, trupul minorului a fost identificat în apele râului Jiu, neprezentând semne vitale.

La fața locului a fost prezent și un echipaj medical care a constatat decesul minorului, cadavrul acestuia fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În continuare se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii decesului”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Mai multe știri