728 x 90

Eveniment inedit în comuna Polovragi, în această vară

Încă un eveniment inedit în comuna Polovragi. Și de data aceasta autoritățile locale și-au dorit să aducă în lumina reflectoarelor muzica populară veche și tradițiile autentice prin organizarea Festivalului Internațional de Cultură și Tradiții Lira Tracă și Taraful lui Orfeu.

Primarul Gheorghe Epure și-a exprimat dorința ca acest festival, care va avea loc în luna august, să devină o tradiție anuală, cu ecou nu numai la nivel național, ci și internațional.

La festival vor participa atât artiști din România, cât și din străinătate, consolidând astfel caracterul internațional al evenimentului. Tudor Gheorghe, Stela Botez și Bogdan Simion sunt doar câțiva dintre artiștii renumiți care vor aduce la viață muzica cântată la cobză, alături de Alexandru Drăghici, String Bird și mulți alții. Această diversitate de talente promite să ofere publicului o experiență unică și memorabilă.
Pe parcursul festivalului, vizitatorii vor avea ocazia să participe la diverse activități, inclusiv ateliere de dansuri populare, meșteșuguri, artizanat și lecții despre istoria cobzei. De asemenea, participanții vor putea degusta produse tradiționale.

„Festivalul este mai mult decât un eveniment cultural; este o oportunitate de a revitaliza turismul și de a susține economia locală. Prin organizarea acestui festival, dorim să aducem împreună iubitorii de muzică tradițională, artiști și meșteșugari într-un cadru natural deosebit”, a adăugat Gheorghe Epure.

Mai multe știri