728 x 90

ȘOC! Primăria Poiana Mare, locul 2 în județul Dolj la „sifonat” banii publici

ȘOC! Primăria Poiana Mare, locul 2 în județul Dolj la „sifonat” banii publici

Deși Poiana Mare deține un potențial uriaș de atragere al investitorilor în zonă, cei care conduc primăria au fost ”urecheați” de către inspectorii de la Curtea de Conturi care, în urma controalelor efectuate, au descoperit un prejudiciu imens în privința banilor publici, în cuantum de 3,5 milioane de lei, adică aproximativ 700.000 de euro.

Și toată gaura asta dată bugetului Primăriei Poiana Mare a fost înregistrată doar într-un singur an, respectiv în 2021.

Modul în care s-au scurs banii publici cu ”dedicație” pentru buzunarele apropiaților de cei care conduc destinele localității este unul foarte bine pus la punct. Adică, prin schema ”uite asfaltarea, nu e asfaltarea!”. Prin diferite inginerii financiare, s-au făcut plăți nelegale în cuantum de 1,659 milioane de lei la asfaltarea a trei străzi. Problemele identificate au vizat DECONTAREA UNOR LUCRĂRI NEEXECUTATE  în totalitate, și alte reprezentând săpătură mecanică, ridicare capace carosabile, piatră spartă, balast și fundație din agregate optimale. Doar din această manevră, ”băieții deștepți” din jurul actualei conduceri a primăriei și-au ”încărcat” conturile cu circa 330.000 de euro.

Un alt prejudiciu, în cuantum de  1,054 milioane lei, a fost consemnat  la ”drumuri de interes local”. Aici au fost DECONTATE LUCRĂRI NEEXECUTATE în totalitate, reprezentând terasamente, așternere piatră spartă și balast. De aici, ”băieții deștepți” și-au mai rotunjit conturile cu peste 200.000 de euro.

Urmează ca DNA-ul să facă lumină în toate aceste aspecte extrem de grave sesizate de Curtea de Conturi asupra modului în care se risipesc banii publici de către actuala conducere de la Primăria Poiana Mare.

Mai multe știri