728 x 90

Cod galben de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de instabilitate atmosferică, în intervalul 10 iunie, ora 10.00 – 10 iunie, ora 23.00.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.
Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.
Totodată, ANM a emis o atenţionare cod galben de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat, în intervalul 10 iunie, ora 10.00 – 11 iunie, ora 10.00.
În cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sud- vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.
Maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală situându-se în jurul valorii de 80 de unități, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.
A fost emisă şi o atenţionare de cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat, în intervalul 11 iunie, ora 10.00 – 12 iunie, ora 10.00
În cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate. Maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Mai multe știri